Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΝΔ για τα 26 χρόνια από τη δολοφονία Μπακογιάννη: Τιμούμε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία

Είκοσι έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη - Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της Νέα Δημοκρατία
  
Ανακοίνωση καταδίκης της βίας και τιμής των αγώνων του Παύλου Μπακογιάννη για τη Δημοκρατία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου εξέδωσε η ΝΔ, για τη συμπλήρωση 26 ετών από τη δολοφονία του.
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, αδίστακτοι τρομοκράτες δολοφονούσαν τον μαχητή της Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.
Οι Έλληνες τιμούμε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και επαναλαμβάνει, ως ιδιαιτέρα επίκαιρες τις θέσεις του, για ενότητα και ομοψυχία των Ελλήνων".
Ποιος ήταν
O Παύλος Μπακογιάννης ήταν πολιτικός, δημοσιογράφος και υπέρμαχος της "συμφιλίωσης" στα εσωτερικά της χώρας.
Η δικτατορία τον βρίσκει διευθυντή του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας. Από το βήμα αυτό με εκπομπές και σχόλια θα αποτελέσει φωνή αντίστασης κατά της δικτατορίας.
  
Το 1974 παντρεύεται την Ντόρα Μητσοτάκη και με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας επιστρέφει στην Ελλάδα και ασκεί τη δημοσιογραφία μέχρι το 1985 όταν γίνεται πολιτικός σύμβουλος του τότε προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το 1989 εκλέχθηκε βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και ήταν ο άνθρωπος που διαπραγματεύθηκε ως εκπρόσωπος της ΝΔ τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τζαννετάκη. Αυτή του τη στάση, που την στήριζε στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών και των παθών του παρελθόντος, την πλήρωσε τελικά με τη ζωή του.
 
Η δολοφονία
Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, ο Παύλος Μπακογιάννης κατευθυνόταν προς το γραφείο του σε πολυκατοικία της οδού Ομήρου στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με μαρτυρία της Ντ. Μπακογιάννη στη δίκη της 17Ν, ο Παύλος Μπακογιάννης, έχοντας περάσει όλο το βράδυ στον Συνασπισμό, είπε στον συνοδό του να μην πάει μαζί του στο γραφείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου